A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Katasztrofális helyzetben a lemezipar

Vágólapra másolva!
A 2002-es év első féléves jelentései alapján újabb 11,2 százalékkal esett vissza a lemezeladások száma a világon. A kiadók szövetsége még mindig nem tesz mást, mint újjal mutogat az illegális másolókra és terjesztőkre, valamint reménykedik, hogy a második félévben a feltámadást sikerre viszi a feltámasztott Elvis és a visszatérő Shakira és Aguilera.
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI
Shakirában még bíznak

Az egyre hatékonyabb eszközökkel dolgozó lemezkalózkodást, a gyengélkedő gazdaságot és az egyéb szórakoztatóelektronikai termékek - játék-CD, DVD - térhódítátását nevezte meg a IFPI, a kiadók szövetségének szóvivője csütörtökön tartott sajtótájékoztatóján. A felhasználók számának növekedésével egyre jobban futó internetes zenecserélő rendszerek természetesen a legnagyobbakat, vagyis a piac 75 százalékát lefedő Universal, Warner, Sony, BMG és EMI kiadókat sújtják áldásos tevékenységükkel. Ezzel együtt az IFPI bizakodó a második félévet illetően, véleményük szerint a Craig David, Rolling Stones, Shaggy és Elvis négyes nem tudja nem beváltani a hozzájuk fűzött reményeket.

Az IFPI honlapjahttp://www.ifpi.org/Ki mit hallgat most éppen, netezés közben?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=31714Online cd-boltok linkjei a Katalógusbanhttp://vizsla.origo.hu/static/bevasarlas,_kereskedelem/belkereskedelem/kiskereskedelem/online_vasarlas/online_boltok/cd-,_dvd-_es_videovasarlas/

Öt százalékot zuhanva a lemezeladások tavaly mindösszesen 33,7 milliárd dollárt hoztak a világon. A féléves eredmények szerint a vásárolt albumok száma 11,2 százalékot esett az első félévben, az ennél természetesen jóval fontosabbnak tartott bevétel csökkenése 9,2 százalék volt. "Az adatok lehangolóak és sajnos azt kell mondanom nem is váratlanok. Az ipar átalakulóban van, a CD-másolás és az internetes letöltések még mindig nem érték el csúcspontjukat" -mondta Jay Behrman az IFPI és számos más lemezipari tömörülés feje. Megemlítette még azt is, hogy a maxik és kazetták tovább folytatják zuhanórepülésüket, eladásaikból további 17 és 31 százalékot vesztve.

A jelentések hatására az egyetlen önálló -tehát nem egy nála is hatalmasabb birodalom tulajdonában levő - EMI kiadó részvényei 2 százalékot estek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!