A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Kancellárhecceléssel a slágerlista élére

Vágólapra másolva!
Elmar Brandt Gerd Show című paródialemeze egyetlen pillanat alatt a német slágerlisták élére ugrott, a teljes névtelenségből egy csapásra sztárrá emelve a huszonéves komikust. A siker titka a Gerhard Schröder adópolitikáját kifigurázó Steuersong népszerűsége.
Vágólapra másolva!

Forrás: Warner MusicA héten kiadott GerdShow, egy fiatal komikus, Elmar Brandt első lemeze eladásaival toronymagasan vezeti a német lemezlistákat. Noha azelőtt senki sem ismerte, most ő Németország egyik legnépszerűbb parodistája. Hirtelen jött sikerének oka egyetlen szám, a Steuersong, vagyis Adódal. Ez utóbbi pedig valójában nem más, mint az e nyári abszolút sikercsapat, a Las Ketchup e nyári abszolút slágerének, a Ketchup Song-nak az átdolgozása. A zene az eredeti, a szöveg pedig afféle válasz Gerhard Schröder adópolitikájára.

A szám, mely a Las Kanzlern alcímet kapta, arról szól ugyanis, miként is emelte meg az adókat Schröder annak ellenére, hogy kampányának egyik alaptétele volt ennek elkerülése. A szatíra láthatóan találóra sikerült, az ellenzék máris használja a legkülönfélébb fórumokon a kancellár kifigurázására.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!