Eminemet egykori kínzója citálta bíróság elé

Vágólapra másolva!
Eminem május végén ismét bíróság elé kényszerül - ezúttal egykori terrorizálója és életének megkeserítője citálta az esküdtszék elé, mivel a rapper a rémtetteket egy számában meg is örökítette, természetesen nevesítve utálata tárgyát.
Vágólapra másolva!
Forrás: REUTERS
Eminem Detroitban, egykori megaláztatásainak helyszínén

Egy millió dollárra perli Eminemet DeAngelo Bailey nevű egykori iskolatársa. A perirat szerint a sztár nemcsak lejáratta, de zenei karrierjét is teljesen tönkretette a szerencsétlen agresszornak. A beadvány Em 1999-es The Slim Shady LP című bemutatkozó anyagának egy számára, nevezetesen a Brain Damage-re hivatkozik, melyet a rapper arról írt, hogyan is kínozta, verte laposra, lökte be az öltözőszekrénybe és fojtogatta. "Naponta erőszakoskodott velem ez a kövér gyerek, DeAngelo Baileynek hívták. Nyolcadikos volt, és ocsmányul viselkedett, csak azért, mert az apja bokszoló volt. Na és mindennap nekilökött az öltözőknek" - énekli Eminem, akit akkoriban leginkább a szegény kisvárosi fehér kölykök szószólójaként volt szokás emlegetni.

A kereset állítása szerint Bailey, aki jelenleg köztisztasági mérnökként dolgozik, teljességgel ártalmatlan, Eminem csak kitalálta az egész gyerekkori mizériát. "Ezt a zenei stílust döntően afroamerikaiak uralják, ezért a dalaik azokról a gettóban felnőtt fiatalokról szólnak, akiknek nap mint nap szembe kell nézniük az erőszakkal a nincstelenséggel és saját működésképtelen családjukkal. Eminem meg egy kaukázusi férfi, aki nem tudta ezeket produkálni, s most az egész zenei ipar azzal vádolja, hogy csak színleli a problémáit."

Hajrá Eminem!http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=50557Gyűjtsön ön is Eminem-albumokat!http://www.partnerlink.hu/cgi-bin/clickthru.cgi?id=6762237376676573006467767123647369797784737270677263007467612311&page=http://www.fokuszonline.hu/cgi-bin/start.cgi/keres.html?kereso.szo=EMINEMEminem linkekhttp://vizsla.origo.hu/static/kultura,_muveszet,_tarsadalom/muveszet/zene/mufajok/pop,_rock/pop,_rock_eloadok/kulfoldi_enekesek/Eminem/

A per már évek óta húzódik, a bíróság és mindkét fél is arra számított, hogy sikerül közös megállapodással pontot tenni az ügy végére, végül azonban nem tudtak dűlőre jutni. Eminem győzelme mindenesetre valószínűsíthető, többek között olyan bizonyítékok alapján is, mint a tény, hogy édesanyja még 1982-ben feljelentette fia iskoláját, mert a sorozatos verekedések miatt a fiút egyre gyakrabban gyötörte fejfájás, émelygés, és lassan elhatalmasodott rajta az antiszociális magatartás.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről