A vád szerint kiadója sugallatára gyilkolt a rapper

Vágólapra másolva!
Egy brutálisan meggyilkolt 21 éves lány édesanyja állítja: az elkövető, a szakmában csak Big Lurch néven ismert rapzenész lemezkiadója sugallatára követte el a kegyetlen gyilkosságot. A kiadó munkatársai szerint ugyanis a rapper zenéje hiteltelenné válik potenciális rajongótábora körében, ha ő maga nem vesz részt erőszakos cselekményekben. A vád szerint a cég munkatársai, akik kábítószerrel látták el a rappert, tudtak arról, hogy a fiú meg akarja ölni szobatársát - áll a Reuters hírügynökség tudósításában.
Vágólapra másolva!

Antron Singleton, a showbizniszben csak Big Lurch néven ismert texasi születésű rapper 2002 elején érkezett Los Angelesbe, hogy elkészítse nagylemezét a Death Row Records elnevezésű lemezkiadónál.

Az év április 10-én a rendőrség letartóztatta a Los Angeles egyik utcáján anyaszült meztelenül, véres testtel támolygó férfit. Nem sokkal ez után egy néhány saroknyira lévő háztömb egyik lakásában megtalálták a 21 éves Tynisha Ysais megcsonkított holttestét - arcán és teste mellett heverő tüdején harapásnyomok látszódtak. Mint később kiderült, a lány Singleton szobatársa volt.

A laboratóriumi vizsgálatok kimutatták: a rapzenész testén talált vér emberi eredetű, gyomrában emberi test maradányaira leltek.

A Reuters hírügynökség tudósításahttp://www.reuters.com/newsArticle.jhtml?type=peopleNews&storyID=2557489

Az áldozat édesanyja, Carolyn Stinson szerint Singletont a lemezkiadója befolyásolta a bűncselekmény elkövetésében: a Death Row Records munkatársai ugyanis állítólag azt sugallták a fiúnak, hogy mindenképp részt kell vennie erőszakos bűncselekményekben ahhoz, hogy ún "gengszter-rapper imidzse" hiteles és "mérvadó" lehessen rajongói számára.

A vád állítása szerint Singleton rendszeresen fogyasztott kábítószert, amellyel a kiadó munkatársai látták el annak érdekében, hogy agresszivitása ne csak zenéjében, hanem a mindennapi életben is érvényesüljön. A vád szerint a lemezkiadónak tudomása volt Singleton gyilkos szándékáról.

A bűntény kapcsán Singletont, a Suge Knight vezette Death Row Recordsot, a Stress Free lemezkiadót és két munkatársát fogták perbe. Az érintettek eddig nem nyilatkoztak a sajtó képviselőinek. A bírósági tárgyalás időpontja egyelőre nem ismert.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!