A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Áll a bál Milánóban Manson sátánizmusa miatt

Vágólapra másolva!
Marilyn Manson rockénekes mégis felléphet Milánóban, noha a helyi önkormányzat számos politikusa távol akarta volna tartani a várostól a "sátánista" sztárt.
Vágólapra másolva!

Eredetileg az észak-olaszországi Monzában rendezték volna azt a két rockzenei fesztivált (az A day at the border és a Gods of metal címűt), amelynek keretében fellépett volna a helyi stadionban Marilyn Manson is. Csakhogy a balközép többségű városi önkormányzat nem akart ujjat húzni sem a jobbközép erőkkel, sem pedig a helyi katolikus egyházzal, amely hevesen tiltakozott a szerinte "sátánista" üzenetet hordozó, az erőszaknak kultuszt teremtő, a gonoszságot magasztaló és a pápát gyalázó "antikrisztus" jelenléte ellen.

Marilyn Manson a Katalógusbanhttp://vizsla.origo.hu/katalogus/kultura,_muveszet,_tarsadalom/muveszet/zene/mufajok/pop,_rock/pop,_rock_eloadok/kulfoldi_egyuttesek/Marilyn_Manson/index.html

A szervezők emiatt Milánó önkormányzatánál kopogtattak, abban a reményben, hogy - bár ott jobbközép önkormányzat működik - talán "felvilágosultabb" módon állnak a dologhoz. Csakhogy a milánói városházán is felbolydulást okozott az ügy. Sokan szorgalmazták a koncert betiltását. Mansonnal kapcsolatban kormánypárti és ellenzéki politikusok egyaránt kedvezőtlenül nyilatkoztak, általános volt a vélemény, hogy a rockénekes nincs jó hatással a mai fiatalságra.

A balközép ellenzék legnagyobb erejét képviselő baloldali demokraták soraiból azonban felhívták a figyelmet: korunkban nem lehet politikai úton cenzúrázni a kulturális rendezvényeket. A koncert szervezői azzal érveltek: nem lehet betiltani Manson fellépését, ha engedélyezik ugyanakkor lemezeinek, CD-jeinek tömeges árusítását, s még a képernyőn is feltűnhet, a róla szóló anyagok pedig szabadon forgalmazhatóak.

A dolognak a végén nagyobb volt a füstje, mint a lángja, mert a legutóbbi milánói önkormányzati ülésen egyetlen képviselő sem mert előállni a betiltás javaslatával. Addigra azonban a tervezett rendezvény már valóban politikai üggyé dagadt. Annyira, hogy a Kommunista Újjáalapítás Pártja (PRC) éppen Manson koncertjét nyilvánította a felszabadulás évfordulója ünnepségsorozatának első rendezvényévé. Augusto Rocchi, a párt megyei főtitkára egyik nyilatkozatában leszögezte: nem arról van szó, hogy a párt azonosulna Manson kulturális üzenetével, hanem arról, hogy így kívánt tiltakozni a politika cenzori hajlamai ellen.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!