Halford visszatért a Judas Priestbe

Vágólapra másolva!
Húsz évvel azután, hogy elhagyta minden idők egyik legsikeresebb és legismertebb metálegyüttesét, Rob Halford most visszatér a Judas Priestbe, a csapatba, mely elindította pályáján.
Vágólapra másolva!

A most klasszikus legénységével azonos felállásban működő együttes - K. K. Downing gitáros, Ian Hill basszusgitáros az alapító tagok közül, valamint Scott Travis dobos és Rob Halford énekes, még az ősidőkből - 2004-re hatalmas turnét tervez. A nagy egymásra találásnak ugyanis nem kisebb esemény, mint a Judas Priest fennállásának harmincadik évfordulója ad apropót.

A Judas Priest a Black Sabbath mellett a heavy metál legnagyobb úttörője volt. Az 1969-ben alakult együttes a '80-as évek elején a műfaj felfuttatásának egyik jelentős szereplője volt: még az Egyesült Államokba is képes volt exportálni sikereit. A macsó heavy metál egyik ikonjának számító motoros-bőrruhás Halford akkor hagyta ott a zenekart, mikor annak csillaga már leáldozóban volt, alaposan sokkolva rajongóit, mikor új bandája, a Fight élén szakított a klasszikus hagyományokkal, megpróbálkozott modernebb zenéket szerezni, és homoszexualitását sem titkolta tovább. Kísérleteit végül is nem koronázta siker, így a Fight feloszlott, s Halford a Nine Inch Nails-frontemberével, Trent Raznorral alapított együttest, a Two-t, mely a Judas Priest előtérbe kerülésével most mellékpályán fut.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről