Az EMI megvásárolná a Warner Musicot

Vágólapra másolva!
Az EMI tárgyalásokat  folytat az amerikai AOL Time Warner médiacsoport lemezipari részlege, a Warner Music megvásárlásáról. A világ harmadik legnagyobb zenekiadó csoportja utoljára három éve próbálkozott a Warner Music megszerzésével, de sikertelenül. Egyesülésük nyomán minden idők legnagyobb könnyűzenei vállalkozása jöhetne létre.
Vágólapra másolva!

A brit EMI Group Plc illetékes munkatársai közölték: nem kizárólagos tárgyalásokat folytatnak az amerikai AOL Time Warner médiacsoport lemezipari részlege, a Warner Music megvásárlásáról.

"A tárgyalások igen kezdeti szakaszban vannak, és semmi biztosíték, hogy mindkét fél számára elfogadható megegyezéssel végződnek" - olvasható az EMI közleményében.

A világ harmadik legnagyobb zenekiadó csoportja összesen 1,6 milliárd dollárt ajánlott az AOL Time Warnernek - egymilliárd dollárt készpénzben, a fennmaradó összeget EMI-részvényben. AOL Time Warnernek 25 százalékos részesedése lenne a lenne a kibővített EMI-ban.

A német Bertelsmann is tárgyal a lemezrészleg átvételéről, de a megbeszélések nagyon lassan haladnak, és a tárgyalásaik kizárólagosságára vonatkozó megállapodás szeptember elején lejárt. Az AOL Time Warner mindenesetre velük is folytatja a tárgyalást.

Az EMI és az AOL Time Warner megállapodása nyomán minden idők legnagyobb könnyűzenei vállakozása jöhetne létre. Az EMI utoljára három éve próbálkozott a Warner Music megszerzésével, de sikertelenül.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!