A leggazdagabb zenészek listája

Vágólapra másolva!
Ismét a Beatles volt tagja, Paul McCartney bizonyult a leggazdagabb brit zenésznek a The Sunday Times által összeállított listán. Egyes becslések szerint zenéléssel szerzett vagyona 67 millió euró körüli összeg lehet. A ma Budapesten koncertező Robbie Williamsé a bronzérem.
Vágólapra másolva!

A 61 éves Paul McCartney, akinek a napokban született meg negyedik gyermeke, bizonyult a leggazdagabb brit zenésznek a The Sunday Times szerint. Őt Simon Cowell, egy kevésbé ismert név követi a listán: az említett úr a Pop Idols című zenés tévéműsor kitalálója. A sorozat is jól jövedelmezett, de később a benne feltűnt, ismeretlen próbálkozókból sztárrá lett énekesekkel, zenészekkel kötött szerződések is sok pénzt hoztak neki (minden kontraktus után jelentős százalékot kapott), így vagyonát 60 millió euró körüli összegre teszik. Harmadik helyen, 45 milliós vagyonnal, a ma hazánkban koncertező Robbie Williams áll.

A lista további, előkelő helyeit olyan ismert zenészek foglalják el, mint Sting, Phil Collins, Madonna, Eric Clapton vagy Rod Stewart.

Korábban arról írtunk, hogy az amerikai Forbes című újság úgy becsüli, hogy Elvis Presley az elmúlt tizenkét hónapban örökösei számára mintegy 42 millió dollárt hozott, így továbbra is a Király pózol az elhunyt hírességek gazdagsági listájának élén. A memphisi énekes harmadik éve őrzi vezető pozícióját.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!