Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Sztárparádé az MTV-díjátadón

Vágólapra másolva!
Edinburgh lesz ma a könnyűzene Mekkája, mivel nemzetközi popcsillagok egész sora - mint Christina Aguilera vagy a hétfőn Budapesten koncertezett Robbie Williams - érkezik a skót városba, az MTV Europe zenei díjátadójára.
Vágólapra másolva!

A második brit város, mely megkapta a rendezés jogát: előzőleg London adhatott otthont, 1996-ban, a "zenei Oscar-díj" átadási ceremóniájának, írja az EFE. A külön erre az alkalomra épített Ocean Terminal Area a skót főváros északi részén található, és hatezer ülőhellyel rendelkezik. Távolról és messziről szemlélve a 107 méter hosszú és 26 méter magas, modern épület egy cirkuszi sátorra emlékeztet. Mivel az MTV Europe adása a legnagyobb zenei témájú tévécsatorna a kontinensen és 116 millió otthonban fogható, az izgatott várakozás érthető, és a sztárok nyüzsgése is természetes.

Az autogramvadászok nagy napja lehet a mai, mivel sorra érkeznek a popsztárok a városba. Beyoncé után Kylie Minogue is próbát tartott, hogy hangszálai ne hagyják cserben őt a kritikus pillanatokban. A vendégek névsorában ott található Naomi Campbell vagy Michael Stipe, az R.E.M. énekese.

Brit források szerint a Puerto Ricó-i származású Jennifer Lopez egy egész szintet lefoglalt az egyik legdrágább szállodában, de jelen lesz Christina Aguilera is - ő konferálja fel a szereplőket - és az öt díjra is jelölt Justin Timberlake is. A napokban Budapesten is fellépett Robbie Williams három kategóriában méri össze erejét Britney Spears volt lovagjával, együtt indulnak a "legjobb férfi előadó", a "legjobb popénekes" és a "legjobb album" címekért.

Felfokozott várakozás kíséri az eseményt a rajongók részéről is, így nem csoda, hogy pár órával a díjkiosztó előtt a turisták szinte letaposták egymást, hogy hozzájussanak az utolsó ötven belépőhöz. Az este nyertesei kétségkívül a helyi kocsmárosok lesznek, ugyanis a legtöbb - erre az alkalomra tévével is felszerelt - pub nem zár be a szokott időben, hogy a városba látogató ezrek békésen poharazhassanak hajnalig, hogy igazi skót whiskyvel kezükben örvendezzenek vagy méltatlankodjanak az eredmények hallatán.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről