Sophie Ellis-Bextor kihívó és provokatív

Vágólapra másolva!
Sophie új hajszínnel, új hangzással jelentkezik új albumán, de van, ami nem változik: éppoly provokatív, kihívó és elegáns mint korábban. A Shoot From The Hip Sophie Ellis-Bextor új albuma.
Vágólapra másolva!

A címről így vall az énekesnő: " Szerintem nagyon találó a cím, egy kis probléma lehet vele, hogy rímel a korábbi lemez címével, a Read My Lips-szel. Mire odáig jutok, hogy legyen egy greatest hits albumom, minden testrészről elnevezek egy album címet."

Az elmúlt évben Sophie leginkább Goldfrappot, Turin Brakest, Streetset, Human League-et, Prince-t és a Heart FM rádiót hallgatta, így ezek a hatások biztosan felfedezhetők az új dalokban. Az új számokat Sophie közösen írta Matt Rowe-val és Gregg Alexanderrel. Vendégművészként közreműködik Bernard Butler a Love It Is Love című számban.

A Party In My Head című dal igazi party-himnusz. A szerző szerint: "a szám arról szól, hogy ülsz a metrón és hallgatod a walkmanedet. A zene teljesen elvarázsol, de egyszer csak lejár a CD, és visszazökkensz a valóságba és rádöbbensz hogy egy metrón ülsz."

A Won't Change You című szám összefoglalja Sophie érzéseit a zeneiparról, hogyan indult a karrierje, milyen érzésekkel vágott bele. Az első kislemezre való dal, a Mixed Up World haloványan emlékeztet a Human League stílusára, van benne némi Pet Shop Boys, és egy kicsit The Flying Lizardsra is emlékeztet, de összességében nagyon jellemző Sophie-ra. A dalt így kommentálta a 24 éves kora ellenére nagyon is céltudatos énekesnő: " Senki sem tudja biztosan hol a helye a világban."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről