A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNFucsovics Márton
15:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
19:55TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
HUNAndrásfi Tibor
20:00VívásTibor Andrasfi-Koki Kano
NyílNyíl

Felfedezik az ismeretlen Marleyt

Vágólapra másolva!
Korábban kiadatlan dalok jelennek meg tavasszal Bob Marleytól. A több mint húsz éve halott reggae zenész pályájának első időszakából származó felvételek mellett megjelenik egy Peter Tosh által feldolgozott szerzemény is.
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI
Bob Marley

Tíz évre szóló megállapodást írt alá a reggae zenékkel foglalkozó JAD Records és a Universal Music lemezkiadó, amely így hozzájutott Bob Marley és a Wailers korai dalainak katalógusához.

Marley és társai több mint 200 dalt rögzítettek 1967 és 1972 között. Ezeket a számokat egyaránt befolyásolta az amerikai polgárjogi mozgalom, valamint a raszta mozgalom, amelynek Marley egyik vezetője volt. A jamaikai zenész harminchat éves korában halt meg, 1981-ben rák következtében. Legismertebb dalai közé tartoznak a többször, több fajta stílusban is feldolgozott I Shot The Sherif, a Stir It Up és a No Woman No Cry című szerzemények.

Az új lemezek márciusban jelennek meg, egyszerre három CD jut el a boltokba. A korongokon, amelyek egy sorozat első darabjai, hallható lesz a Music Gonna Teach, a One Love True Love valamint Marley egykori zenésztársa, a ma már szintén halott Peter Tosh által feldolgozott Little Green Apples című dal.

Bob Marley dalait egyébként néhány évvel ezelőtt rhythm and blues és hip-hop előadók is lemezre vették. Annak a lemeznek a dalait többek között a többszörös Grammy-győztes Lauryn Hill, a szintén sikeres Erykah Badu, valamint Steven Tyler, az Aerosmith együttes énekese jegyezte.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!