Film készül a Nirvana énekeséről

Vágólapra másolva!
Halálának tizedik évfordulója alkalmából került újra a címlapokra Kurt Cobain, akiből a tragédia után rögvest mítosz lett. Nem hagyják nyugodni: könyvek, képregények jelennek meg róla és filmet is készítenek életéről.
Vágólapra másolva!

A napokban arról számoltunk be, hogy a Nirvana énekeséről újabb könyv jelent meg: az írók azt állítják, hogy a zenészt valaki hidegvérrel megölte, így szó sem lehet holmi öngyilkosságról. A rajongók egy része még bízik abban, hogy az egész véres jelenet csak a sajtó és a közvélemény megtévesztése miatt volt, pusztán a rajongók ezreit szerették volna becsapni. Az igaz hívek még azt hiszik, hogy Cobain él - kicsit más külsővel, szakállasan, napszemüvegben sétálgat egy napsütötte szigeten, távol a zavaros világ zajától.

A 2001-ben kiadott életrajzi könyv, a Charles Cross által írt Heavier than Heaven: A biography of Kurt Cobain lehet a film forgatókönyvének alapja. Az alkotás - mely nem lineárisan mutatná be az eseményeket, hanem inkább klip-szerűen - természetesen megjelenítené a fiatal, kamaszkorú Kurtot, felkapaszkodását a csúcsra, házasságát Courtney Love-val és persze a halálát is láthatná a néző.

A kilencvenes évek zenéjét megreformáló Nirvana énekeséről készült filmet leghamarabb 2005-ben nézhetik meg a rajongók: még csak a tervezési fázisban tartanak. A rendező személye sem dőlt el, csak találgatások vannak - akárcsak a zenész halálával kapcsolatban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!