Nem lélegzik az Erasure

Vágólapra másolva!
Októberre várták a rajongók, de ez a szülés nehezebbnek ígérkezik, mint ahogy azt a duó gondolta. A Nightbird - az új album - és a Breathe című kislemez csak jövő januárban lehet a boltokban.
Vágólapra másolva!

A késlekedés egyik fő oka, hogy már el kellene kezdeni a promóciót ahhoz, hogy valóban nagy példányszámban kelljen el a régóta létező formáció új anyaga. Erre most nincs idő, így a Nightbird című album és az elsőnek tervezett, Breathe (Lélegzet) című kislemez is marad a stúdióban, a várt dalok még nem kerülnek a boltokba.

Tom Elmhirst producer szerint - aki már dolgozott Kylie Minogue-gal, a Sugababesszel - azt ígéri, hogy a csapat hangzása nem sokat változik, lényegében megmarad a korábbi stílus. Ugyanakkor Andy Bell a Billboardnak adott nyilatkozatában arról beszélt, hogy a lemez valójában egy igen eklektikus gyűjtemény lesz, olyan stílusban is kipróbálják magukat, mely eddig még egyfajta terra incognita volt számukra. Az album csúszásának másik oka az lehet, hogy Andy Bell jövőre szólistaként is kipróbálja magát, így már saját karrierjére is gondolnia kell.

Turné is lesz: februárban és márciusban Írországban, Skóciában és Angliában lép fel a szintipop egyik meghatározó alakulata.

Az Erasure 18 éve zenél együtt, és közben 14 millió albumot adtak el világszerte. Közel két évtizeddel ezelőtt kezdődött a történet: a Depeche Mode és a Yazoo alapító tagja, Clarke, hirdetést adott fel, melyben énekest keresett egy új projekthez. 41. jelentkezőként egy fiatal, alig 21 éves hentest hallgatott meg a billentyűs, így talált rá Andy Bellre. A többi már zenei történelem: 1985 óta a csapat 25 kislemeze került fel a 20-as brit listára.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről