Új Pixies-lemez a láthatáron

Vágólapra másolva!
14 év után új albumot készít a nyolcvanas-kilencvenes évek legendás zenekara, a Pixies. A tavalyi koncertturné óta már keringtek hírek egy esetleges új lemezről is, és most az együttes hivatalosan is bejelentette: nemsokára album is készül.
Vágólapra másolva!

A nyolcvanas-kilencvenes évek stílusteremtő rockzenekara, a Pixies engedni látszik a nyomásnak, és a koncertezés után az új lemezhez is megjött a tagok kedve. Az eddigi kósza híreket most maga a frontember, Black Francis erősítette meg, aki a The Sunnak adott interjúban ismerte el az információ valóságalapját.

"Mostanában egyre többet beszéltünk arról, hogy csináljunk egy új lemezt" - mondta Black. "Elégedettek vagyunk a turnénk remek fogadtatásával, és most szeretnénk egy albumot is felvenni, függetlenül attól, hogy kereskedelmileg is sikeres lesz-e vagy sem. Ha úgy fog szerepelni, mint a korábbi albumaink - tehát sosem a listák élén, de azért számottevő figyelmet kapva -, akkor elégedettek leszünk."

A Pixies az újjáalakulás óta két új dalt is felvett: a Bam Thwok a Shrek 2. filmzene lemezén jelent meg, illetve kizárólag az internetről letölthető formátumban is megjelent kislemezként, míg a nemrég elhunyt énekes, Warren Zevon tiszteletére megjelent emlékalbumon is feldolgoztak egy számot.

A zenekar utolsó stúdióalbumát egyébként 1991-ben jelentette meg Trompe Le Monde címmel. Utána a U2-t kísérte az Achtung Baby-turnén, de ezt követően Black bejelentette az együttes feloszlását. Azóta a Pixies kultusza csak nőtt, és szinte minden jelentős rockzenekarra hatással volt az elmúlt 15 évben, többek között a Nirvana is sokat köszönhet Blacknek és három társának, akik egyébként augusztusban ismét fellépnek néhány brit fesztiválon is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!