Rózsák háborúja: perelnek a rockerek

Vágólapra másolva!
A Guns N' Roses két ex-tagja beperelte az együttes egykori frontemberét, amiért állítólag a zenekar jogdíjainak egyedüli élvezőjeként jelentette be magát, ezzel évi mintegy félmillió dollárt keresve volt társain.
Vágólapra másolva!

A fénykorában az egyik legnépszerűbb rockzenekar, a Guns N' Roses háza táján nem éppen rózsás mostanában a helyzet. Két egykori tag perbe fogta az énekes Axl Rose-t, amiért az állítólag az együttes megkerülésével próbált bezsebelni egy jókora adag jogdíjat. Az eljárást augusztus 17-én jelentette be Slash és Duff, vagyis Saul Hudson és Michael McKagan, és azzal vádolják egykori társukat, hogy évi mintegy 500 000 dollárt keres az ő megkerülésükkel.

A hivatalosan benyújtott kereset szerint Rose arra utasította a Zeneszerzők, Írók és Kiadók Amerikai Társaságát, hogy minden jogdíjat egyenesen az ő kiadójának utaljanak, a zenekar többi tagjának mellőzésével. "Nem hajlandó elismerni, hogy korábbi társai is részt vettek a rockzene néhány örökzöldjének megalkotásában" - áll a beadványban.

Rose képviselője, Howard Wietzman szerint a vádak alaptalanok, mivel az énekes csak saját részét kérte a bevételekből, a túlfizetés pedig a társaság hibája révén került hozzá. Azt is közölte, hogy a nem neki járó pénzt már vissza is térítették a szervezethez.

Nem ez volt az első eset, hogy a Guns egykori tagjai megvádolták az ex-frontembert. Slash és Duff már tavaly is perelte Rose-t, mivel az szerintük jogtalanul tartott igényt az együttes bizonyos ingóságaira, miután 1995-ben kilépett a bandából. Azt is sérelmezték, hogy az énekes nem hagyta, hogy filmes producereknek adják el egyes számok felhasználási jogait. Egyelőre még ennek a tavalyi esetnek sem sikerült pontot tenni a végére.

A Guns N' Roses még az 1980-as évek közepén alakult, majd népszerű rockzenekarként olyan slágerekkel szereztek maguknak világhírt, mint a Paradise City, a Sweet Child o' Mine vagy a November Rain. Feloszlásuk óta a mostanában pereskedő két tag már új zenekart alapított Velvet Revolver néven, míg Rose az egyetlen, aki továbbra is fenntartja magának a Guns N' Roses névvel való koncertezést.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!