A t.A.T.u.-lányok újra szeretik egymást

Vágólapra másolva!
Ki ne emlékezne a két orosz tinilány lolita fétist idéző leszbikus akrobatikájára? Hát most újra itt vannak, hogy meghódítsák a világot. Gondolnánk, már kinőtték a kamu-leszbi felállást, ez azonban nem egyértelmű. Az új lemezen felvonuló sztárparádé viszont biztosra vehető!
Vágólapra másolva!

A két lány (becses nevükön Julia Olegovna Volkova és Jelena Szergejevna Katina) alkotta duót Ivan Sapovalov (korábbi tévéreklám-producer) hozta össze egy több száz jelentkezős válogatáson Moszkvában. A fülbemászó dallamok és a sokakat felkavaró szövegek miatt hamar elindultak a siker rögös útján. 2001-ben két kislemez után piacra dobták nagylemezüket is 200 km/h In The Wrong Lane címmel. Az album angol és orosz nyelven is megjelent, és mindkettő platinalemezzé avanzsált Európában.

Az első vihart akkor kavarták, mikor a bemutatkozó All The Things She Said című kislemezük 9 országban jelent meg, hatalmas sikert aratva. Ez önmagában nem lett volna baj, de gyakorlatilag kampányelemként használták a dal szövegét, ami két fiatal lány leszbikus szerelméről szól. A lányok (vagy a menedzsment) persze adta a lovat a rajongók alá, plusz rátettek az egészre egy lapáttal, mikor a zenetévék sugározni kezdték a dal klipjét, amiben az énekeseket láthattuk szakadó esőben, átázott cuccokban, meglehetősen egymásra tapadva. Ekkor kezdődött az egész hercehurca, hogy most a csajok tényleg leszbikusak, vagy nem. Ezt egyszer cáfolták, egyszer elismerték - nyilván az image jót tett az eladásoknak, de azért a rajongókat sem kéne hülyíteni. Főleg, hogy az egyik tagnak gyereke is született.

Most a t.A.T.u. visszatér, hogy bizonyítson: nem csak két enyelgő tinilány, hanem igazi popdívák. Amit idén eddig tőlük láthattunk, például az orosz Muz TV díjkiosztóján való szereplésük, az egyelőre hagy az emberben kétségeket: tűz, fények és hatalmas show közepette a lányok egy emelvényről érkeznek, majd a színpadon végig egymásnak énekelnek, érzéki pillantásokat lövellve. Hogy így miként lépnek túl a leszbi-marketingen, az még nem tiszta, ám az új lemez alkotói gárdáján végigtekintve már egész más szemszögből is vizsgálható a dolog.

A közreműködők között ismét ott van az 56 éves producer, Trevor Horn, aki írt már számokat a Sugababes-nek vagy a Texasnak, de dolgozott már olyan sztárokkal is, mint Tina Turner, Cher, Tom Jones vagy Paul McCartney. Ha pedig még ez sem lenne elég, mellesleg ő írta a 2004-es athéni olimpia hivatalos "főcímdalát" is. Ezek után már csak hab a tortán, hogy az új t.A.T.u.-lemez stáblistájában szerepel még a hangmérnökként sokszor bizonyított Robert Orton (Lisa Stansfield, Seal), a sztár-producer Ed Buller (Stabbing Westward, Suede, Crystal Method), és a dobos Andy Kubiszewski (Stabbing Westward, Nine Inch Nails) is. A sztárparádét tetőzi, hogy egy szám erejéig (Friend or Foe) Sting is tiszteletét teszi az albumon, méghozzá basszusgitárral a kezében.

Mindezek után alapvetően két dolgot lehet hozzáfűzni az új anyaghoz: az image-váltás, úgy látszik, nem egyszerű dolog, biztosan nehéz megválni a jól bevált stílustól; másrészt pedig ahhoz nem férhet kétség, hogy zeneileg egy ütős albumot vehetünk majd kézhez. A hivatalos honlap tanulsága szerint a lemez október 17-én kerül a nemzetközi piacra, így vélhetően hozzánk is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!