Vágólapra másolva!
Kedd este a krakkói repülőtéren letartóztatták a profi boksz abszolút nehézsúlyú világbajnokát, Olekszandr Uszikot, ám az ukrán ökölvívót nem sokkal az őrizetbe vétele után szabadon engedték.

A beszámolók szerint Uszik Spanyolországba tartott, hogy megkezdje felkészülését a december 21-re kitűzött Tyson Fury elleni nehézsúlyú világbajnoki címmérkőzés visszavágójára, ám a légitársaság nem engedte felszállni a gépre írja az ESPN. A lap szerint az ukrán bokszoló túlságosan kimerült volt, mivel már 14 órája volt úton Kijevből, ráadásul nyelvi nehézségekbe is ütközött a lengyel repülőtéren és végül letartóztatták.

Oleksandr Usyk v Tyson Fury - Heavyweight Boxing
Kellemetlen helyzetbe került a lengyelországi Krakkó repülőterén Olekszandr Uszik (j)
Fotó: Anadolu via AFP

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a közösségi médiában aztán megerősítette, hogy Uszikot az ukrán külügyminisztérium közbenjárására szabadon engedték. Az elnök azt is elmondta, hogy telefonon beszélt a sportolóval, amíg őrizetben volt.

Felháborított az állampolgárunkkal és bajnokunkkal szembeni ilyen bánásmód

– írta Zelenszkij. 

Uszik felesége, Katheryna is a helyszínen volt, a közösségi médiában pedig megosztott egy felvételt, amint bilincsben vezetik el a férjét, majd azt írta, hogy a letartóztatásnak semmi köze nem volt bűncselekményhez.

Instagram-oldalán reagált a történetre, Olekszandr Uszik azt írta történetében, hogy minden rendben van vele. 

Félreértés történt, amit gyorsan megoldottak.

Köszönöm mindenkinek, aki aggódott. Köszönöm az ukrán diplomatáknak a támogatást. És tisztelet a lengyel rendfenntartóknak, akik a magasságom, a súlyom, széles karjaim és a koronázási ékszereim ellenére is teljesítették a kötelességüket" – írta Uszik.

A 37 éves olimpiai bajnok bokszoló májusban megosztott pontozással legyőzte Tyson Furyt a Rijádban rendezett bokszmérkőzésen, ezzel a nehézsúlyú kategória vitathatatlan bajnoka lett.

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!