Hogyan mentsünk meg egy életet?

Vágólapra másolva!
How To Save a Life című számával manapság a The Fray az egyik legsikeresebb új amerikai rockzenekar. Most megnyerheted a lemezt, ha a dal szövegének szellemében te is segítettél már máson, és a történetedet el is küldöd!
Vágólapra másolva!

A tavalyi év egyik legnagyobb nyertese Amerikában a The Fray nevű denveri rockzenekar volt, amely a How To Save A Life című dalával hetek alatt a legnépszerűbb új együttesek közé került. A szám vezette a legális letöltések listáját (összesen kétmilliónál is többen töltötték le csak Amerikában!), és 58 héten keresztül tanyázott megszakítás nélkül a Billboard 100-as listáján.

A dal aztán idén átkelt az Atlanti-óceánon, és Európában is hamar közkedvelt lett, az összesített európai lista élcsoportjáig jutott, és a világ többi részén is hasonló sikerrel járt. Az ősszel európai turnéra induló kvartett aktuális albumából már 2,5 millió példány kelt el világszerte. A digitális letöltéseket és csengőhangokat is figyelembe véve már 8,1 milliónál is több talált gazdára a The Fray dalaiból vagy lemezéből.

A 2002-ben osztálytársakból verbuválódott négytagú zenekar frontembere, Isaac Slade azzal a szándékkal írta meg a dalt, hogy sok, nehéz helyzetben levő embernek nyújtson lelki támaszt. A How to Save a Life (Hogyan menthetsz meg egy életet) című dalt Slade személyes élményei és tapasztalatai inspirálták.

Segítőként dolgozott egy táborban, ahol különféle viselkedési zavarokkal küzdő fiatalokkal foglalkozott. Ott megismerkedett egy 17 éves, "problémás" zenész fiúval, akin végül hiába próbált, képtelen volt segíteni, mert nem tudta, hogyan kell. A dal főként azokról az emberekről íródott, akik szerettek volna segíteni a fiún, de leginkább csak fenyegették, hogy szabaduljon meg a problémáitól, különben nem beszélnek vele többet, ahelyett, hogy valódi segítséget nyújtottak volna.

Nézd meg a dal videóját!

Később a zenekarnak rengetegen küldtek emailt, melyekben köszönetet mondtak, amiért a dal vigaszt nyújtott számukra a nehéz pillanatokban. A legmegindítóbb történet azé a fiatal srácé, aki autóbalesetben halt meg és később derült ki, hogy a How to Save a Life volt az utolsó dal, amit letöltött a számítógépére. Ez a dal szólt a fiú temetésén is, barátai pedig Save A Life feliratot tetováltattak karjukra. Slade és a többiek számára ezek a visszajelzések és dal hatására történt események mindent felülmúltak.

A személyes élmény alapján íródott dal hosszú utat járt be: a rengeteg e-mail visszajelzés, a számtalan köszönőlevél a dal a hazánkban is igen népszerű Emmy és Golden Globe díjas kórházsorozat, a Grace Klinika beharangozó zenéjeként is feltűnt, a sorozat 3. évadjában. Az életmentésről szóló sorozathoz tökéletesen illő szerzemény hihetetlen népszerűségre tett szert a sorozatban való szereplése után.

Most arra lennénk kíváncsiak, hogy olvasóink közül ki és hogyan tudott segíteni már barátján, ismerősén. A legjobb tíz történetet beküldők egy-egy példányt kapnak a Fray How To Save A Life című albumából, sőt, közülük egy szerencsés még egy Fray-pólót is kap a CD mellé.

Küldd hát el erre a címre a saját történetedet, és nyerj CD-t vagy pólót!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!