Az angliai csatát Kanye nyerte

Vágólapra másolva!
A lemezpiac legnagyobb érdeklődéssel várt híre, hogy ki kerül ki győztesen a két neves rapper, Kanye West és 50 Cent csatájából, akik egy napon jelentették meg legújabb lemezüket, hogy nyíltan menjenek ölre a legjobbnak járó címért. A statisztikák ugyan Amerikába még váratnak magukra, így ott eredmény még nincs, de Nagy-Britanniában már megvan a harc kimenetele: győzött az agyas hiphop a gengszter rap felett. Hosszútávon viszont várhatóan a most bronzérmes KT Tunstall lesz a győztes a briteknél. Másutt kevesebb az esemény a listákon.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt két hét felpörgött lemezpiaca után ismét egy nyugodtabb szakaszt mutat a Billboard legkelendőbb albumokat soroló tabellája, holott tudjuk, hogy ez csak a látszat. Az elmúlt héten volt ugyanis a két nagy rapper, a gengszterek becsületét képviselő 50 Cent, és az agressziómentes popos hiphop szószólója, Kanye West összecsapása, akik egyszerre jelentették meg lemezeiket, hogy kiderítsék, ki a jobb. Az ilyesfajta eladási versengések, még ha nagy publicitást is kapnak, nem fordítják fel egy-két nap alatt egy teljes hét statisztikáját, így az eredményre egy újabb hetet kell várnunk. Az aktuális állás pedig azt mutatja, mintha az újdonságok kipergésével, és friss megjelenések híján vákuum keletkezett volna az élmezőnyben, ami visszaszippantotta a biztos befutókat a Top 10-be.

A lemezlista élén immár három hete áll változatlanul a Disney-féle High School Musical 2 című film soundtrack lemeze, ami ezzel jó eséllyel pályázik az idén megjelent filmzene kiadványok közül a legsikeresebb címére. A második helyre a slágerlistán stabilan álló Fergie lépett elő, hogy a legkedveltebb számok között számon tartott Big Girls Don't Cry mellé újra nagylemeze erejét fitogtassa. A Black Eyed Peas dekoratív énekesnője a Dutchess című szólóalbumát még tavaly szeptemberben mutatta be, és bár azóta folyamatosan jó eladásokat produkált, soha nem volt akkora sikere, mint most. A dobogó harmadik fokán sem találunk újdonságot, sőt, ismét kétharmados Disney-fölény van a csúcson: előző heti negyedik helyén egyet javítva jött fel ismét Miley Cyrus a Hannah Montana 2 filmzene és saját debütáló albuma alkotta dupla kiadványával.

Az élbolyban szerepel továbbra is a múlt héten felbukkanó keresztény rockcsapat, a Casting Crowns, változatlanul tartja magát a NOW! 25 slágergyűjtemény és a Hairspray filmzene, és a visszatérő nagyok közé sorolhatjuk a Nickelbacket, Amy Winehouse-t és a Linkin Parkot. Van azonban újdonság is a Top 10-ben, egészen pontosan egy darab, ezt a Chiodos helyezte fel az aktualitások térképére. A punkot, metált és dallamos melódiákat alkalmanként elektronikával fűszerező hatosfogat először 2002-ben jelentkezett lemezzel, de ez még nem kongatta meg a slágerlisták jelzőharangjait. A 2005-ös All's Well That Ends Well egy évvel később érett be kereskedelmi sikerré, és bár az összesített listát csak alulról súrolta, már jelentős sikereket ért el, alig kicsúszva a stílus legjobb tízeséből. Ezeket az eredményeket fejelte meg egycsapásra a mostani Bone Palace Ballet, amely mindjárt az összesített lista ötödik helyére lőtte fel a zenekart, és természetesen elsőként végzett az indie charton.

Forrás: [origo]

Chiodos


A sokat javító neves előadók között találjuk még a Top 10-en kívül Justin Timberlake-et, aki húsz helyezést lépve ismét a már meghódított csúcs felé, most épp 12. a FutureSex/LoveSounds-szal. Hasonlóan jól szerepelt Timbaland és a Bon Jovi is, azonban nagyot bukott Ben Harper és az Atreyu, akik a legjobb tíz közül hullottak alá a 24. és 29. pozíciókba. Újdonságot hoz még a lemezlista középmezőnybe az Every Time I Die nevű metalcore formáció, amely így is az eddigi legjobb formáját hozta a Big Dirty-vel, és nem mellesleg a 41. összesített helyzés mellett harmadik az indie albumok listáján. Szintén új belépő még a 48. helyen az élő felvételt rögzítő A Deeper Level, amelyet Israel Houghton és együttese, a New Breed jegyez, amely legalább annyira vallási csoportosulás, mint zenei formáció.

A lemezlista alsóbb szegmensében találunk még egy-két új belépőt, köztük a Manu Chao által prezentált La Radioliná-t (71.), és a közelmúltban elhunyt sztártenort, Luciano Pavarottit, akinek utolsó turnéját megörökítő The Best: Farewell Tour című lemeze a 76. Ami a slágerlistát illeti, mintha kőbe vésték volna az eredményeket: az elmúlt héthez képest változatlanul áll a Top 10 fele, így az első négy helyen sorrendben Soulja Boy, Kanye West, Fergie és Timbaland állnak. A hét legnagyobb nyertese a Matchbox Twenty volt, amely How Far We've Come című dalával egy hete még éppen hogy becsúszott a legjobb száz közé, most pedig már a 12. helyen domborít.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről