Szívinfarktust kapott Bo Diddley

Vágólapra másolva!
Múlt hétvégén Bo Diddley-t szívinfarktus gyanújával szállították kórházba, ahol a hírek szerint már állapota stabil, kielégítő. Különösen aggasztó a hír annak tükrében, hogy a 78 éves énekes-gitárost alig pár hete, még májusban szélütés miatt kezelték orvosai.
Vágólapra másolva!

Bo Diddley múlt pénteken egy rutinvizsgálatra látogatott el orvosaihoz, ahol a gitáros szédülésre és hányingerre panaszkodott.

Egy gyors kivizsgálás után az idős zenészt azonnal kórházba szállították szívinfarktus gyanújával. Mint kiderült, a gyanú indokolt volt, Diddley súlyos állapotban volt, így a hétvégét még a Gainesville-i kórház intenzív osztályán töltötte. Állapota szerencsére stabilnak tekinthető, bár idős kora és a pár hete bekövetkezett szélütése miatt szigorúbb orvosi felügyeletet kívánhat az elkövetkezendő időszakra.

Ahogy az [origo] is korábban beszámolt róla, idén májusban az énekes-gitáros egy Iowa állambeli koncertje után került kórházba, miután szélütés érte. A májusi rosszullét után pár hét gyógykezeléssel rendbe is jött, bár némileg hatással volt a szélütés a beszédkészségére, adta hírül annak idején a művész menedzsere. Bo Diddley évek óta küzd súlyos cukorbetegséggel, ami sajnos hasonló további betegségeket válthat ki, így vélhetően a szélütés és a mostani szívinfarktus hátterében is ez állhat.

Bo Diddley a blues és a rock & roll műfajának egyik legmeghatározóbb gitárosa. Számos szakmai díjat gyűjtött be az évtizedek során, 1998-ban a Grammy-díjkiosztón életműdíjat érdemelt ki. Nem véletlen, hiszen a rockzene több generációjának zenei példaképe. Híres ritmusképletét számos nagy név használta, többek között George Michael, a U2, David Bowie vagy a Rolling Stones. Első sikerét 1955-ben érte el, amikor is az R&B lista első helyét szerezte meg Bo Diddley című szerzeményével, azóta is folyamatosan alkot és koncertezik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről