Már nem vált ki epilepsziát a Gnarls Barkley klipje

Vágólapra másolva!
Végre MTV-kompatibilis lett a Gnarls Barkley új klipje, melyet a duó második lemeze felvezető dalához, a "Run"-hoz forgatott. A Music Television állítólag azért nem akarta adására tűzni eredetileg a klipet, mert abban olyan fényeffektusokat használtak, amelyek epilepsziás rohamot képesek kiváltani. A klipet újra kellett vágni és részben újraforgatni.
Vágólapra másolva!

Komoly ellenállásba ütközött a Gnarls Barkley idei visszatérő nagylemezének első dalához forgatott klipje, a Run.

A Music Television tesztjén ugyanis megbukott a klip, a szerkesztők ezt azzal magyarázták, hogy olyan fényeffektusokat használtak benne, ami akár epilepsziás rohamot is képes kiváltani. Pedig a Cee-Lo Green és Danger Mouse alkotta duó mindent megtett , hogy egy izgalmas és a korábbi kisfilmjeikhez hasonló szórakoztató klipet hozzanak össze, amihez például Justin Timberlake-et is megnyerték mint vendégszereplőt. A csapat az MTV döntése után kénytelen volt valahogy kiküszöbölni ezt a fiaskót, és bizony jó pár részt újraforgatott a klipből, több helyen pedig átvágta, hogy úgymond MTV-kompatibilis legyen az anyag.

"Arra próbáltunk koncentrálni, hogy a lehető leginkább kompromisszumkész verziót készítsük el. Természetesen nem szerettük volna túlzásba vinni az ügyet, ezért csak annyi változtatást eszközöltünk, amennyire épp szükség volt" - nyilatkozta az énekes Cee-Lo a Billboardnak.

Túl sok idejük nem is maradt a fiúknak, hiszen ha azt akarják, hogy még idejében elkezdje sugározni a világ első számú zenei csatornája a videoklipjüket, akkor gyorsan lépniük kellett. Már csak azért is, mivel új lemezük, a The Odd Couple című anyag már március 31-étől kapható lesz világszerte.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!