Összeáll a Slowdive

Slowdive
Slowdive
Vágólapra másolva!
Napok óta pletykálnak a shoegaze és/vagy dream pop műfaj kultikus zenekarai közé tartozó Slowdive összeállásáról, de csak kedd este lett hivatalos: május 30-án a barcelonai Primavera fesztiválon visszatérnek.
Vágólapra másolva!

Az eredetileg 1989-től 1995-ig működő zenekar három lemezt adott ki. Több szerencsétlen körülmény hátráltatta karrierjüket; így például pont kéznél voltak, amikor a brit zenei sajtó elhatározta, hogy a shoegaze halott; a második lemezt úgy turnéztatták Amerikában, hogy a bénázó kiadó miatt nem is lehetett ott kapni stb. Ennek ellenére idővel kiérdemelték a kultikus jelzőt; például a shoegaze új hullámára nagy hatással voltak.

Első visszatérő koncertjüket május 30-án adják a Primaverán; a hivatalos honlap szerint további bejelentésekre is számíthatunk. A Quietus tudja a visszatérő felállást is: Neil Halstead, Rachel Goswell, Christian Savill, Simon Scott és Nick Chaplin. Halstead és Goswell a lapnak elmondta, hogy az eredeti terv az volt, hogy új zenéket írnak együtt, de aztán rájöttek, hogy a lemezfelvételt valahogy finanszírozni kéne, úgyhogy koncerteznek - de amúgy nem kapnak annyit, hogy csak a pénz miatt megérné. Jelenleg úgy látják: a próbák során kell majd kiderülnie, hogy "van-e bennük egy új lemez".

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről