Lady Gaga mindent megtesz a művészetért

Lady Gaga, videoklip
Lady Gaga: G.U.Y. videoklip
Vágólapra másolva!
Dupla videoklipet rendezett, hogy visszahódítsa a trónt, és közben beszól azoknak, akik miatt elvesztette - legalábbis ez az egyik, jóindulatú értelmezés.
Vágólapra másolva!

An ARTPOP Film - szól a G.U.Y. klipjének megnevezése, nyolc perc plusz négy perc (!) stáblista, három szám is szól benne. Van benne minden, a pénzért kapkodó kapitalisták által megtaposott, lenyilazott szárnyas Gagát vízre bocsátják (temetik? megkeresztelik?), feltámad, táncol szexizős céllal és csak úgy. Van valami zavaros szál arról, hogy feltámasztja Jézust, Gandhit és a világ legbénább Jacko-imitátorát, akiket valami klónszerűségek előállítására használ. Lenyomják a kapitalistákat, aztán elindulnak azért, hogy... hát ki tudja, miért. Előkerül Zeusz is, valamint a Real Housewives Of Beverly Hills sztárjai próbálnak úgy csinálni hangszerek mellett, mintha tudnák, hogy mik ezek.

Mivel Lady Gaga szerint a gonosz kiadó tehet arról, hogy ARTPOP című lemez kereskedelmi sikere elmaradt a várakozásoktól (szerintünk amúgy az is hozzájárulhatott, hogy nem jó), ezért van, aki az egész nyolcperces agymenést / műalkotást úgy érti, hogy az egyértelműen a zeneiparnak olvas be. Akár igaz ez, akár nem, egyértelműségről aligha lehet beszélni. Az a kritika viszont reálisabb, miszerint "ahhoz képest, hogy a szám a szexről szól, a klipből tragikusan hiányzik a szexiség."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!