Nyáry Krisztián lesz a Magvető igazgatója

Nyáry Krisztián író Máriaremetén 2015 január 13-án Nyáry Krisztián író Máriaremetén 2015 január 13-án
Nyáry Krisztián író Máriaremetén 2015 január 13-án
Vágólapra másolva!
Márciustól Nyáry Krisztián lesz a Magvető igazgatója, Morcsányi Géza pedig egy szinttel feljebb lép. Az átalakulások feltehetően azt célozzák, hogy letisztultabb profilú kiadók jöjjenek létre a Líra csoporton belül, továbbá fiatalítsák közönségüket és javítsák piaci helyzetüket, amihez elengedhetetlen a legmodernebb marketingeszközök használata. 
Vágólapra másolva!

A Magvetőt, Athenaeumot, Corvinát, Manó Könyveket, Generál Press-t és Rózsavölgyi és társát tömörítő kiadói csoport, a Líra igazgatója Morcsányi Géza, a Magvető eddigi vezetője lesz. Morcsányi helyét, tehát a Magvető és az Athenaeum Kiadók igazgatását Nyáry Krisztián irodalomtörténész és kommunikációs szakember veszi át március 1-étől.

A Magvető Kiadó főszerkesztője Dávid Anna, az Athenaeumé Szabó Tibor Benjámin lesz.

Morcsányi Géza húsz éve került a Magvető élére, ami az ő irányításával lett az ország egyik vezető szépirodalmi kiadója. Az Athenaeumot, amely a kortárs világirodalom népszerű műveire fókuszál, 2006 óta vezeti.

Dávid Anna korábban 2001 és 2007 között dolgozott a Magvetőnél szerkesztőként, most a Libri Kiadó szerkesztői pozícióját hagyja ott, hogy a Magvető főszerkesztője legyen.

Minőség és modern marketing

Szabó Tibor Benjámin író, irodalomkritikus az Új Könyvpiac magazin szerkesztője volt, emellett az Athenaeum szerkesztőjeként is dolgozott. Új pozíciójában a minőségi szórakoztató irodalomra és ismeretterjesztő könyvekre fog fókuszálni.

Nyáry Krisztián író Máriaremetén 2015 január 13-án Fotó: Szabó Gábor - Origo

Nyáry Krisztián a Líra csoporthoz tartozó Corvina kiadó szerzője volt, három sikeres könyv fűződik a nevéhez. Célja új pozíciójában a sajtóközlemény szerint, hogy a művek tradicionális közönségük mellett új, minőségre nyitott olvasói csoportokhoz is eljussanak.

Kolosi Tamás, a Líra Könyv Zrt. elnöke az átalakítással kapcsolatban elmondta: „Az új struktúra biztosítéka a hagyományosan minőség-központú kiadói szemlélet megőrzésének és a modern marketing eszközök hatékony használatának. Mert a digitális korszakban is kell a jó könyv.”

"Az új felállásban hagyományos erényeik megőrzése mellett még több gondot kívánnak fordítani szerzőik és az olvasóközönség közötti kapcsolat gazdagabbá és színesebbé tételére, annak bizonyítására, hogy a magas kultúra a piaci viszonyok között is virágozhat" - indokolják az átalakítást a közleményben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről