A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Kerényi Imre az Abigélt is magáévá tette

Kerényi Imre, magyar krónika, illusztráció
Budapest, 2013. március 6. Kerényi Imre, az alaptörvény terjesztésével kapcsolatos koncepció kidolgozásáért, végrehajtásának irányításáért felelős miniszterelnöki megbízott azon a sajtótájékoztatón, amelyen bemutatja a Nemzeti Könyvtár-sorozat hét újabb kötetét a Parlamentben 2013. március 6-án. MTI Fotó: Beliczay László
Vágólapra másolva!
Kerényi Imre újabb hat darabját mutatta be a csaknem 100 kötetesre tervezett Nemzeti Könyvtár sorozatnak. Ezúttal Hamvas Béla, Eötvös Károly és Szabó Magda is bekerült az irodalmi Pantheonba. Ahogy azt korábban is megírtuk, a szakma képviselői szerint a sorozattal az állam torzítja a könyvpiacot, sérti a vállalkozás szabadságának elvét, és fölöslegesen herdálja a közpénzeket.
Vágólapra másolva!

A sorozat új kötetei közé tartozik Hamvas Béla Öt géniusz, Eötvös Károly Utazás a Balaton körül, Szabó Magda Abigél, a Magyar Hősök rovatban megjelent Huszárkönyv, Patai József A középső kapu - Héber költők és Illyés Gyula Hunok Párisban című műve - mondta el Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott a könyvbemutatón.

Kerényi államilag támogatott sorozatát a könyvszakma oldaláról is komoly kritika érte Forrás: MTI/Beliczay László

A könyvsorozat 2012 őszén indult azzal a céllal, hogy „a magyar írott kultúra legjavát" gyűjtse össze Kerényi Imre irányításával, és töretlenül halad előre.

Az továbbra is rejtély, ki a célközönsége ennek a sorozatnak. Ki az mazochista, perverz könyvmoly, aki ebben a túlméretezett, a nemzeti dohányboltok dizájnjára hajazó formátumban szeretné magáévá tenni Szabó Magda Abigéljét vagy Hamvas Öt géniuszát.

Beavatkozott a magyar könyvpiac rendszerébe

Mi kell ahhoz, hogy egy könyv bekerüljön a nemzeti kánonba? A szisztéma a következő: a miniszteri biztos politikusokat, intézményvezetőket és egyházi méltóságokat kér fel, hogy javasoljanak könyveket a sorozatba.

Kerényi államilag támogatott sorozatát a könyvszakma oldaláról is komoly kritika érte már indulásakor. A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülete 2012 őszén nyílt levélben tiltakozott a Nemzeti Könyvtár ellen, amely szerintük körültekintés nélkül avatkozott be a magyar könyvpiac rendszerébe.

A sorozat következő köteteinek megjelenése 2016. március 1-jére várható.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!