Jazz, bor, Balaton

Paloznaki Jazz Piknik
Vágólapra másolva!
Idén nyáron már három napos lesz a Paloznaki Jazz Piknik, ahol a Balaton-felvidéki hangulat találkozik a jazz világsztárjaival.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt öt év alatt a paloznaki fesztivál több ezer fős rendezvénnyé nőtte ki magát, fűben ülős jazz koncertekkel, minőségi borokkal és első osztályú külföldi és hazai előadókkal. 2016-ban már 5. alkalommal rendezik meg a Paloznaki Jazz Pikniket, és az évforduló alkalmából egy különleges nulladik nappal készülnek a szervezők: augusztus 4-én a francia Ludovic Navarre house és nu jazz formációja,

a világhírű St Germain ad egész estés koncertet a nagyszínpadon.

A következő két napban fellép a brit acid jazz csapat, az Incognito, és a soul, a blues és a jazz határterületein egyensúlyozó olasz énekes, Mario Biondi is. Magyar zenészekből sem lesz hiány: Paloznakra látogat többek között a Kéknyúl Hammond Band, a Váczi Eszter Quartet, Harcsa Veronika és a BinJip, illetve Csemer Boggie is. A Sáfránkert melletti színpadon pedig fiatal tehetségek zenélnek majd egy vagy kétszemélyes formációkban.

A Homola Pincészet által szervezett fesztiválon a zene mellett a gasztronómiai élményekből sem lesz hiány: a piknikhangulatot behűtött borok, kézműves sajtok és sonkák, fagyi és plédek teszik teljessé.

Piknikkosarakból csemegézhetnek a látogatók Forrás: Paloznaki Jazz Piknik

Tavaly több mint hatezren látogattak el a fesztiválra Forrás: Melczer Zsolt / Paloznaki Jazz Piknik
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!