A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNPásztor Flóra
14:05VívásYun-Jia Zhang-Flora Pasztor
HUNFucsovics Márton
14:45TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNAndrásfi Tibor
15:05VívásGrabiel Lugo-Tibor Andrasfi
HUNSiklósi Gergely
15:30VívásNeisser Loyola-Gergely Siklosi
HUNMarozsán Fábián
15:45TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNPupp Réka
16:50CselgáncsGefen Primo-Reka Pupp
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Zarándokhely lett Cserháti Zsuzsa sírja

Cserháti Laza arckép, portré
Budapest, 1999. november 2. Cserháti Zsuzsa énekesnő. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Cserháti Zsuzsa meg volt győződve arról, hogy közönsége el fogja felejteni. Valójában fia sem hitt az ellenkezőjében, de az énekesnő sírja mára valóságos zarándokhellyé vált.
Vágólapra másolva!

Sokáig egyetlen fejfa állt csak Cserháti Zsuzsa nyughelyén. Bár az énekesnő fia éveken át szeretett volna méltó sírhelyet állítatni, anyagi nehézségek miatt ez soha nem valósult meg. A közelmúltban viszont titokzatos segítőknek köszönhetően mostantól egy nagyméretű fotókerámia is került a Farkasréti temetőben megújított sírhelyre. Az énekesnő fia, Szirtes Krisztián a Ripostnak azt mondta, édesanyja biztosan örülne, ha ezt látná: „mindig azt hajtogatta, ha meghal, senkit nem fog érdekelni.

de nem lett igaza, nem így történt. Talán éppen amiatt, hogy ezt mondogatta, kezdetben nem terveztünk nagyobb sírkövet neki. Az egyértelmű volt, hogy szépen rendben tartjuk a sírhantot, de arra senki nem számított, hogy zarándokhely lesz anyám nyughelye.”

„Nincs már itt, ami önmagában is nagyon rossz érzés, de amikor látom, hogy különböző műsorokban, legutóbb a Sztárban Sztárban is őt utánozták, mindig elgyengülök.

Gyakran gondolkodom azon, hogy mi lehet ennek az oka, de meggyőződésem, hogy részben anyu maximalizmusa. Bármilyen lelkiállapotban is volt, a közönsége tudta, hogy ha feláll a színpadra tökéletes produkciót fognak látni. Összetartó erejű előadó volt és megmaradt ugyanannak a kőbányai lánynak aki mindig is volt” – mondta Cserháti Zsuzsa fia.

Szirtes Krisztián arról is beszélt, hogyan újult meg a sírhely. „Krasznai Laci már a temetés után kezdte szervezni a dolgokat, együtt választottuk ki édesanyám fényképét. Azután sok minden közbejött: válság, technikai akadályok, pénz- és időhiány. Valójában

Nem szeretnének haknizni ezzel, de egy biztos: nagyon hálás vagyok ezért nekik. Manapság már nem divat, hogy valaki a saját pénzéből másnak adakozzon. Még egyszer nagyon köszönöm!” – mondta Szirtes Krisztián.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!