Vágólapra másolva!
A szelektív újrahasznosítástól mentettek meg a düsseldorfi repülőtéren egy 280 ezer eurót érő festményt, amelyet egy feledékeny üzletember hagyott a pulton becsekkoláskor.
Vágólapra másolva!

280 ezer eurót, azaz nagyjából 100 millió forintot ér az az Yves Tanguy-festmény, amelyet egy utas a düsseldorfi repülőtéren hagyott, és végül egy kukában találták meg a düsseldorfi repülőtéren. A férfi Düsseldorfból utazott Tel-Avivba, és már leszállt, mikor rájött, hogy elvesztette a kezében tartott festményt. Kiderült, hogy a német repülőtéren felejtette az 1955-ben meghalt francia szürrealista festő kartonpapírba csomagolt 40-szer 60 centiméteres festményét. A becsekkoláskor hagyta a pulton, majd beszállta a gépbe.

Az üzletember Izraelből emailben kért segítséget az elhagyott műalkotás előkerítéséhez, de a repülőtéri rendőrség már sehol sem találta a pulton felejtett lapos kartondobozt. Az utas Belgiumban élő unokaöccse személyesen utazott Düsseldorfba és segítette bővebb információval rendőrséget. Így a begyűjtött papírhulladék útját visszakövetve egy tapasztalt nyomozó találta meg a festményt a repülőtéri takarítószolgálat szelektív papírgyűjtő konténerének legalján. Így mentette meg a festményt a bedarálástól.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről