A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNKoch Máté
12:25VívásMate Tamas Koch-Grabiel Lugo
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNPupp Réka
12:50CselgáncsOdette Giuffrida-Reka Pupp
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
13:40VívásJakub Jurka-Gergely Siklosi
HUNPásztor Flóra
14:05VívásYun-Jia Zhang-Flora Pasztor
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Leena Peltonen-Palotie, a világ egyik leghíresebb molekuláris genetikusa 57 éves korában rákbetegségben elhunyt - jelentette be csütörtökön a finn akadémia.
Vágólapra másolva!

Harminchét éves pályafutása alatt Peltonen-Palotie kutatócsoportja számos betegséggel összefüggésben azonosított genetikai mutációkat, beleértve a laktóz intoleranciát, a skizofréniát, az elhízást és a szívbetegséget is, és kiderítették, hogyan vezetnek ezek a betegség kialakulásához. "Erőfeszítéseik megnyitották az utat az új diagnosztikai vizsgálatok, és a hordozók szűrése számára" - írta az akadémia közleményében.


Peltonen-Palotie szülőhazájában, Finnországban és külföldön is számos professzori címet szerzett, több mint 500 publikációja jelent meg, és rengeteg nemzetközi elismerésben és kitüntetésben részesült. A kaliforniai egyetemen (UCLA) jelentős genetikai kutatóközpontot alapított, és ő irányította a vezető európai genomkutató központ, a cambridge-i Wellcome Trust Sanger Institute genetikusait is.


"Leena Peltonen-Palotie akadémikus mintakép volt, a világ összes kutatójának és mindazoknak, akik a jövőben szeretnének a kutatói pályára lépni. Távozásával olyan űr keletkezett a finn tudományos életben, amelyet nem lehet betölteni" - nyilatkozta a finn akadémia elnöke, Markku Mattila.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!