Zellerkrémleves - Mandula Étterem, Villány

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?


•0,6 kg zeller
•0,05 kg vöröshagyma
•0,5 l tej
•0,5 l szárnyas alapléForrás: Origo
•só, olaj , vaj

Almapüréhez:
•2 db alma
•2 dl víz
•0,02 kg cukor
•0,01 kg citromlé

Kacsamájpástétom:
•0,02 kg kacsamáj
•só, bors
•mustredukció, pálinka
•pirított dió törve

Zellerszalmához:
•0,15 kg zeller
•0,3 kg étolaj

Hogyan kell elkészíteni?

Az olaj és a vaj keverékén megfonnyasztjuk a vöröshagymát, majd rövid ideig pároljuk a zellert, ezután felöntjük a tejjel és az alaplével, sózzuk és egy zsírpapírból készített fedővel letakarjuk, ha megpuhult turmixoljuk.Almapürét megfőzzük , turmixoljuk. A májat tejbe áztatjuk, majd kierezzük , sózzuk , pálinkát és mustredukciót öntünk rá és néhány órára a hűtőszekrénybe tesszük. Ezután hőálló formába tesszük és egy mély tepsiben vízbe állítva 120 C fokon 30-40 percig készítjük.Frissentató fóliába tekert sós zacskóval préseljük.

Zellerszalma: 1mm -es csíkokra vágjuk a zellert és forró olajban ropogósra sütjük.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!