Csokoládés túrógombóc áfonyával - Bock Óbor Étterem, Villány

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

  • 20 dkg túró
  • 2 dl tej2 dl tejszín
  • 2 evőkanál búzadara Forrás: Origo
  • fél rúd vanília
  • 8 evőkanál cukor
  • 15 dkg keserű csokoládé
  • pici só
  • 20 dkg áfonya (lehet mirelit is)
  • 2 evőkanál keményítő
  • 2 nápolyi lap
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 evőkanál porcukor
  • 20 gramm zselatin


Hogyan kell elkészíteni?


Csokoládés mártás elkészítése: forraljuk fel a főzőtejszínt, majd vegyünk le a tűzről és keverjük bele a keserűcsokoládét. Kihűtjük. Áfonya reszt elkészítése: öntsük fel az áfonyát annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Ízesítsük cukorral, majd forraljuk fel, majd vízben elkevert keményítőt adunk hozzá és besűrítjük, ezután kihűtjük. A tejből pici sóval, búzadarával és a vanília rúd belsejéből tejbegrízt főzünk. A túrót áttörjük, majd a tejszínhabot felverjük. A csokoládéból 4-5 dkg-nyit apróra darabolunk. Kevés vízben felolvasztjuk a zselatint. Az áttört túrót egybe forgatjuk a tejbegrízzel, a csokidarabokkal és kevés porcukorral, a tejszínhabbal és bekeményítjük végül a zselatinnal. Közepes méretű gombócokat formázunk, és betesszük a hűtőbe. Tálalásnál a gombócokat csokimártással és áfonya reszttel összetört nápolyiba forgatjuk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!