Mi kell hozzá?
Hogyan kell elkészíteni?
Csokoládés mártás elkészítése: forraljuk fel a főzőtejszínt, majd vegyünk le a tűzről és keverjük bele a keserűcsokoládét. Kihűtjük. Áfonya reszt elkészítése: öntsük fel az áfonyát annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Ízesítsük cukorral, majd forraljuk fel, majd vízben elkevert keményítőt adunk hozzá és besűrítjük, ezután kihűtjük. A tejből pici sóval, búzadarával és a vanília rúd belsejéből tejbegrízt főzünk. A túrót áttörjük, majd a tejszínhabot felverjük. A csokoládéból 4-5 dkg-nyit apróra darabolunk. Kevés vízben felolvasztjuk a zselatint. Az áttört túrót egybe forgatjuk a tejbegrízzel, a csokidarabokkal és kevés porcukorral, a tejszínhabbal és bekeményítjük végül a zselatinnal. Közepes méretű gombócokat formázunk, és betesszük a hűtőbe. Tálalásnál a gombócokat csokimártással és áfonya reszttel összetört nápolyiba forgatjuk.