Mákos guba - Rézkakas bistro, Budapest

mákos guba rézkakas
Vágólapra másolva!
Mákos guba - Rézkakas bistro, Budapest
Vágólapra másolva!
Forrás: Origo

Mi kell hozzá?

  • 0,2 kg darált mák
  • 0,4 l tejszín
  • 0,8 l tej
  • 1 rúd vanília
  • 20 dkg cukor
  • 10 tojás

Hogyan kell elkészíteni?

Klasszikus máktölteléket készítünk tejjel, majd ezt teljesen lekrémesítjük turmix gépben. Ebből a masszából készítjük a mák golyókat és ezt a masszát mascarpone (sajt) segítségével lazítva lesz meg a mousse, amit a tányér aljára tálalunk.

A tojássárgájás, vaníliás, cukros tej és tejszín keverékbe áztatjuk be a kalácsokat, majd vajas serpenyőben aranybarnára sütjük.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!