Mákos guba - Rézkakas bistro, Budapest
![mákos guba rézkakas](https://cdn.origo.hu/2024/02/neOQdOXMaVjw_WSIKs-w55op0M1EOW_gFEw0hg6_i6w/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2U5MmFjNjc2MWFjMzRlMWQ5ZWNkMTA1YWQwODA0YWZm.webp)
Mi kell hozzá?
Hogyan kell elkészíteni?
Klasszikus máktölteléket készítünk tejjel, majd ezt teljesen lekrémesítjük turmix gépben. Ebből a masszából készítjük a mák golyókat és ezt a masszát mascarpone (sajt) segítségével lazítva lesz meg a mousse, amit a tányér aljára tálalunk.
A tojássárgájás, vaníliás, cukros tej és tejszín keverékbe áztatjuk be a kalácsokat, majd vajas serpenyőben aranybarnára sütjük.