Kecskesajt hab, mézes fenyőmaggal és eper raguval - Hertelendy Kastélyszálló, Kutas-Kozmapuszta

Vágólapra másolva!
Kecskesajt hab, mézes fenyőmaggal és eper raguval - Hertelendy Kastélyszálló, Kutas-Kozmapuszta
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

  • 2 dl tejszín habbá verve
    Nagy Bence
  • 80g friss kecskesajt
  • 200g eper
  • 30g porcukor
  • 1 evőkanál málna ecet
  • 2 evőkanál fenyőmag
  • 1dl méz
  • 0,5 dl desszert bor
  • menta

Hogyan kell elkészíteni?

A fenyőmagot egy evőkanál habzásig hevített mézben, átforgatjuk és zsírpapíron száradni hagyjuk, legalább egy éjszakát. 100g epret, a bort és 3 evőkanál mézet felfőzzük és bot-mixerrel pürésítjük. Így krémes mártást kapunk. 100g epret, a porcukrot és a málnaecetet összekeverjük és 30 percet állni hagyjuk. A kecskesajtot és a tejszínhabot finoman elkeverjük és tetszés szerint mézzel ízesítjük. A habból kis halmokat képezünk a tányéron, köré locsolunk egy keveset a mártásból, eper ragut teszünk mellé és fenyőmaggal megszórjuk. Friss bogyós gyümölcsökkel dekoráljuk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!