Kecskesajt hab, mézes fenyőmaggal és eper raguval - Hertelendy Kastélyszálló, Kutas-Kozmapuszta
![](https://cdn.origo.hu/2024/02/A6smS5qPjOKNSLM2GHoCzWuEF2zqmaxSQTnbuMcWU0E/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzhhZDhmYmZlMDQ0ODQ3MGQ5MWM3ZmZkNmZhYzNjZTI4.webp)
Mi kell hozzá?
Hogyan kell elkészíteni?
A fenyőmagot egy evőkanál habzásig hevített mézben, átforgatjuk és zsírpapíron száradni hagyjuk, legalább egy éjszakát. 100g epret, a bort és 3 evőkanál mézet felfőzzük és bot-mixerrel pürésítjük. Így krémes mártást kapunk. 100g epret, a porcukrot és a málnaecetet összekeverjük és 30 percet állni hagyjuk. A kecskesajtot és a tejszínhabot finoman elkeverjük és tetszés szerint mézzel ízesítjük. A habból kis halmokat képezünk a tányéron, köré locsolunk egy keveset a mártásból, eper ragut teszünk mellé és fenyőmaggal megszórjuk. Friss bogyós gyümölcsökkel dekoráljuk.