Vágólapra másolva!
Újházi tyúkhúsleves – Pest-Buda Vendéglő, Budapest
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

  • tyúk
    Nagy Bence
  • sárgarépa
  • karalábé
  • fehérrépa
  • zeller
  • karfiol
  • zöldborsó
  • vöröshagyma
  • fokhagyma
  • gyömbér
  • sáfrányos szeklice
  • szemes bors
  • olaj
  • petrezselyem

Hogyan kell elkészíteni?

A karalábét negyedeljük, majd serpenyőben hideg olajba tesszük a csirkét, majd addig sütjük, míg egy kis színt nem kap a bőre. Beletesszük a fazékba a csirkét, a répát és a karalábét, a két szelet zeller, két fej vöröshagymába keresztet vágunk, majd azokat is hozzáadjuk a fazék tartalmához, a fehérrépát, majd jéghideg vízzel felengedjük. Megfűszerezzük, és öt órán keresztül gyöngyözve főzzük. A karfiolt és a borsót is megfőzhetjük külön is a levesből leszűrt lében, míg puhára nem fő, vagy úgy adjuk hozzá a leveshez, hogy belekalkuláljuk a két zöldség rövid elkészítési idejét (10-15 perc). Ha tésztát is szeretnénk levesbetétnek, azt mindenképp külön főzzük meg, és csak tálalásnál szedjük bele a tányérokba.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről