Rákóczi túrós másképp - Budai Gesztenyés Étterem
![](https://cdn.origo.hu/2024/02/UZAOBJzG7mLBTC0EiaffbX6TSCgngCMn3G-DAZf00WU/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzBlMTQ5OWJkMTU4MTRhMjdhYzdhYTdkYzQwNDg4YjQy.webp)
Mi kell hozzá?
Túró mousse:
Barack tuile:
Wind hab:
Joghurthab:
Barackzselé:
Kevert linzi lap:
Hogyan kell elkészíteni?
Túró mousse: A túrót a cukrokkal, citromhéjjal és lével lágyra, és minél simábbra keverjük. Hozzáöntjük a felmelegített zselatinoldatot, majd tejszínhabbal lazítjuk.Szilikon formákat félig megtöltjük a krémmel, erre egy fagyasztott sárgabaracklekvár korong kerül, majd befedjük a maradék krémmel. Kártyával egyenesre húzzuk.
Barack tuile: A vajat kihabosítjuk, hozzáadjuk a porcukrot, sót. Fokozatosan beleöntjük a baracklevet. Hozzákeverjük a lisztet, majd hűtőben pihentetjük 1 órát. 180℃-on sütjük.
Wind hab: A tojásfehérjét és a cukrot vízgőz fölött folyamatos keverés mellett hevítsük forróra (maximum 85℃-ig). Majd kihűlésig habosítsuk, de ne verjük túl tőrösre. A joghurthab összetevőit összekverjük.
Barackzselé: A baracklevet a cukorral, citromsavval felmelegítjük, majd belekeverjük az agart, és felforraljuk. Formába öntve dermesztjük.
Kevert linzi lap: A puha vajat a porcukorral kihabosítjuk, a tojásokat egyesével hozzáadjuk. A lisztet a v.cukorral és RCH-val belekeverjük. Lapnak kikenjük, 170℃-on sütjük.