A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
Vágólapra másolva!
Milák Kristóf aranyérmet nyert 100 méteres pillangóúszásban szombaton a párizsi olimpián. A Honvéd 24 éves világklasszisa 49.90 másodperces idővel diadalmaskodott, megszerezve ezzel önmaga második olimpiai aranyérmét. Nézzek meg, hogyan szólt a himnusz a magyar úszóért, miután a nyakába akasztották a jól megérdemelt aranyérmet.

A 100 pillén aranyérmes Milák Kristóf a második férfi úszó lett az olimpiák történetében, aki négy érmet nyert pillangóúszásban, ez korábban csak a 23-szoros bajnok amerikai Michael Phelpsnek sikerült, aki nyolcszor állt dobogón. Milák emellett Egerszegi Krisztina és Darnyi Tamás után a harmadik magyar úszó lett, aki két különböző olimpián állhatott fel a dobogó legfelső fokára. 

Milák Kristóf történelmet írt a párizsi olimpián
Fotó:  Csudai Sándor - Origo

Miák Kristóf 100 pillangón pályafutása második legjobb eredményét érte el, ennél jobbat csak a 2021-es tokiói olimpia döntőjében úszott, amikor 49.68 másodperces Európa-csúcsával második lett az amerikai Caeleb Dressel mögött. Utóbbi most is ott volt a mezőnyben, de nem jutott be a fináléba.

Legutóbb az 1996-os atlantai játékokon fordult elő, hogy medencében legalább két magyar úszó diadalmaskodjon, akkor Czene Attila 200 méter vegyesen, Egerszegi Krisztina 200 méter háton, míg Rózsa Norbert 200 méter mellen győzött.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!