Konfitált tarja sült burgonyával, kovászolt vajbabbal - Almárium Bisztró, Budapest

Vágólapra másolva!
Konfitált tarja sült burgonyával, kovászolt vajbabbal - Almárium Bisztró, Budapest
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

Hozzávalók 4 személyre:

Forrás: Nagy Bence
  • 1 kg sertés tarja
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 6-8 gerezd fokhagyma
  • 2db. Tv. paprika
  • 2 db. paradicsom
  • 0,6 kg sertészsír
  • 5-6 db babérlevél
  • 3-4 dl száraz vörösbor
  • fekete bors ízlés szerint
  • 1,5 dl étolaj
  • 80 dkg burgonya
  • 5 dkg vaj
  • 1 fej lilahagyma
  • 35 dkg színes kaliforniai paprika

Hogyan kell elkészíteni?

A tarját sózzuk, borsozzuk. Nagyobb darabokra vágott hagymával, paradicsommal, paprikával és fokhagymával ízesítjük. Olvasztott zsírban 120°C-on kb. 3 órán át, vörösbor hozzá adásával készre sütjük. A sülő zsiradékból vajjal, vörösborral mártást készítünk ételünkhöz. A burgonyát megpucoljuk, golyókat formázunk belőle, majd sós vízben előfőzzük (használhatunk apró parázs burgonyát is). Étolajon megpirítjuk a feldarabolt zöldségeket, és az előfőzött burgonya golyókkal együtt készre sütjük. Kovászolt vajbabot kínálhatunk az ételhez.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!