Kecskesajtos ropogós sóskasalátával és mustárral - Bonne Chance Étterem, Bázakerettye
![előétel bonne chance](https://cdn.origo.hu/2024/02/IcYMkZwYGX65cJ_Wn2pVzkgq5ol66rBahq2-7hWrgAw/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzgzNjJkZjQ0ZTM5ZTQ4YjJiMGIwMTQ1OWU2ODFkZGVl.webp)
Mi kell hozzá?
Hozzávalók 4 főre
Bortészta :
Vinaigrette :
Hogyan kell elkészíteni?
A hozzávalókat megtisztítjuk, a saláta leveleket megmossuk, csepegtetjük. A jégcsapretekből zöldséghámozóval „szalagokat” vágunk, majd hideg vízbe tesszük. Így megszívják magukat és igazán roppanósak lesznek. Serpenyőben olajat melegítünk, beletesszük az egy gerezd fokhagymát és a vajat, majd a negyedelt gombafejeket. Óvatosan átpirítjuk.
Bortészta:
A hozzávalókat összegyúrjuk, a tésztát két órára pihentetjük. 3-4mm vastagságúra nyújtjuk, majd beletesszük a kecskesajtot, körülötte megkenjük tojással, felvágjuk és megformázzuk a kis „sajtcsomagokat”. Bő olajban kisütjük, vigyázat, gyorsan pirul.