Mi kell hozzá?
12,5 dkg étcsokoládé
4 dkg liszt
12 dkg levendulás cukor
12,5 dkg vaj
2 tojás
10 dkg gesztenyepüré
a forma kikenéséhez vaj és dió
Hogyan kell elkészíteni?
A gesztenyemasszát egy kiskanálnyi levendulás cukorral összegyúrjuk, majd négy golyót formálunk belőle és a fagyasztóba tesszük. Négy kis felfújtformát kivajazunk, durvára vágott dióval meghintjük. A csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk. Hozzáadjuk a vajat, a levendulás cukrot, a lisztet, majd egymás után a tojásokat. A simára eldolgozott masszából egy keveset a formácskák aljába töltünk, ráhelyezünk egy-egy gesztenyegolyót, majd a többi masszával befedjük. Előmelegített sütőbe tesszük és 180 fokon, résnyire nyitva hagyott sütőajtó mellett kb. 25 percig sütjük. A kis süteményeket a sütőből kivéve a formákból kiborítjuk, és azon forrón, esetleg levendulás meggylekvár kíséretében tálaljuk.