Tejbegríz - Jókai Bisztró, Pécs

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

Mangófagylalt

Forrás: Nagy Bence

Tejbegríz:

  • 1l tej
  • cukor
  • 200g búzadara
  • vaníliarúd
  • 2cl meggypálinka
  • narancshéj

Kakaós ropogós:

  • liszt
  • kakaópor
  • vaníliáscukor
  • porcukor
  • tojásfehérje
  • olvasztott vaj

Málnaleves:

  • 300g málna
  • 50g cukor

Hogyan kell elkészíteni?

Tejbegríz: A tejet, a búzadarát, a cukrot és a vaníliát főzzük össze. Miután megfőtt, tegyük hozzá a pálinkát és a narancshéjat. Szilikonformában hűtsük ki (sokkoljuk).

Kakaós ropogós: a száraz alapanyagokat keverjük össze, majd adjuk hozzá az olvasztott vajat és a tojásfehérjét. Keverjük simára, majd sütőpapírra kanalazzuk, a kanál aljával húzzuk el a masszát. Ezt 200 fokon 4 percig süssük.

Málnaleves: a friss málnát főzzük össze cukorral. Turmixoljuk össze, majd passzírozzuk át.

Tálalás: a málnalevest kanalazzuk egy mélytányérba, helyezzük bele a kihűtött tejbegrízt, a formákra tegyük a kakaós ropogóst, majd mangófagyival spékeljük meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!