Mi kell hozzá?
Hogyan kell elkészíteni?
Elsőként összerakjuk a tésztánkat: A lisztet, vajat, cukorból (0,1kg) és a diót keverőtálba tesszük, és az alapanyagokat a két kezünkkel morzsoljuk szét. Reszeljük hozzá a narancs, citrom héjának a felét, és keverjük át a tésztát. Ezzel meg is vagyunk, egy kis időre, amíg elkészítjük, a gyümölcsragunkat tegyük a hűtőbe.
A szilvát kimagozzuk, a ribizlit leszemezzük, és egy tálba rakjuk, a megmaradt narancs, citrom héját, és levét bele tesszük. Majd reszelünk a bourbon vaníliából hozzá és jól átkeverjük. A kristálycukorból 0,08kg mennyiséget meg karamellízálunk, majd öntünk hozzá vizet és addig főzzük, míg aranybarna lágy cukorszirupot nem kapunk. Ha megvagyunk, a szirupot összekeverjük a gyümölcsragunkkal, majd formába szedjük, és rátesszük a morzsalékos tésztánkat.
Előmelegített sütőben 160-175 °C fokon 30-35 perc alatt készre sütjük. A desszertünk akkor jó, ha a tészta szép aranysárgára sült. Tálaláskor tehetünk mellé gyümölcsöket, de fogyasztható fagylalttal is.