MARINÍROZOTT KESZEG ÉDESRÉPÁVAL - Oliva Étterem, Veszprém
![](https://cdn.origo.hu/2024/02/Vvh7zwn-Lgjuwmwdrj5fZrpuNV18smv96TxcQ8x001M/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzg3MTE5Y2I1MzEzYTRiNmRhNWVmZTgxMzU3NDIwMTAw.webp)
Mi kell hozzá?
Marinádhoz:
Édes répához:
Hogyan kell elkészíteni?
A tisztított halakat alaposan besózzuk és hűtőben egy napig hagyjuk pihenni.
A marinád elkészítéséhez a hozzávalókat alaposan összekeverjük. A sózott halakat hideg vízben átmossuk, dunsztos vagy csatos üvegekbe rakjuk a hagymával, és felöntjük a marináddal. minimum 2 hétig érleljük (ez hal mérettől függ, ha nagyobbak akkor az érlelés akár 4 hétig is tarthat)
Az édes répa elkészítéséhez a sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük és a többi hozzávalóval összekeverjük.
Pirítóst kínálunk mellé.