Mi kell hozzá?
- 500 ml vĂz
- 3 db fekete tea filter
- 2 db egész fahéj
- csillagánizs
- 1 egész szerecsendió
- 2 szem kardamom
- 3 db egész szegfűszeg
- 1 szem egész feketebors
- 1 ek. gyömbér, durvára vágva
- 1-2 ek. Cukor vagy Ă©desĂtĹ‘
- 500 ml tej vagy növényi tej
Hogyan kell elkĂ©szĂteni?
1.Egy edényben forraljunk vizet, tegyük bele a teafiltert és a fűszereket, majd forraljuk fel újra fedő alatt. Ha felforrt, vegyük lejjebb a hőfokot és főzzük további 5 percig.
2.VegyĂĽk le a fedĹ‘t Ă©s adjuk hozzá a tejet, a cukrot/Ă©desĂtĹ‘t Ă©s fĹ‘zzĂĽk addig, amĂg a tej el nem kezd gyöngyözni. Ha ez megtörtĂ©nt vegyĂĽk le a fĹ‘zĹ‘laprĂłl.
3.Fogjunk egy fém, sűrű szövésű szűrőt és öntsük át rajta a latte-t, akár többször is, ha szükséges.
4.DĂszĂtsĂĽk egĂ©sz csillagánizzsal vagy fahĂ©jjal.