Mi kell hozzá?
2-3 db alma
6 ek. zabliszt
1 tojás
6 ek. tej
1 csipet só
2 ek. kókuszzsír
1 ek. eritrit
fahéj ízlés szerint
Díszítés: vaj, mentalevél, fahéj, eritrit
Hogyan kell elkészíteni?
1.Az almákat meghámozzuk. A magházukat kivájjuk úgy, hogy az almák egészben maradjanak. Ezek után kb. fél cm vastagságúra felszeleteljük az almákat úgy, hogy szép, lyukas közepű korongokat kapjunk.
2.A tojást habosra keverjük a tejjel, majd hozzáadjuk a lisztet és egy kevés sót. Sűrű palacsintatésztát kell kapjunk. Ha nem elég a liszt, bátran adjunk még a keverékhez, vagy ha túl sűrű, adjunk hozzá tejet.
3.A kókuszzsírt felhevítjük egy serpenyőben, majd a masszában megforgatott almákat aranybarnára sütjük mindkét oldalukon.
4.A megsült almákat papírtörlőn leitatjuk, még melegen, fahéjas eritrittel megszórva, pár darab kis szelet vajjal tálaljuk és egész mentalevéllel díszítjük.