Hozzávalók:
4 db tojás
200 gr zellergumó
40 gr zabliszt
80 gr száraz kolbász
1 gerezd fokhagyma
só,
frissen őrölt bors
1 cs. petrezselyem zöld
300 gr fehér káposzta
80 gr póréhagyma
só,
frissen őrölt bors
3 cl 10 %-os ecet
3 cl sötét szója szósz.
20 gr friss gyömbér, és egy kevés friss chili paprika
Hogyan kell elkészíteni?
Tócsni:
A zeller gumót lereszelem. Hozzáadom a megőrölt zabpelyhet, ami így zabliszt. Beleütöm a tojást is. Megsózom, borsozom. A kis kockára vágott száraz kolbászt, és a szintén apróra vágott póréhagymát is hozzáadom. Kerül a tésztába egy kevés vaj, és zúzott fokhagyma. Apróra vágott petrezselyem is lesz benne. Összekeverem a tésztát. Apró lepényeket formázva, kevés étolajban ropogósra sütöm. Tálaláskor tejfölt adok mellé.
Káposzta saláta:
A vékonyra szeletelt fehér káposztát, a karikára vágott póréhagymát, ízesítem sóval, frissen őrölt borssal. Megcsepegtetem ecettel, hozzáadom a reszelt friss gyömbért, és belekerül a chili is. Adok hozzá sötét szójaszószt. Összekeverem, és egyszer kétszer megroppantom.