Hozzávalók:
0,35 sertés comb
0,05 L zsiradék
0,40 kg zöldbab
0,20 kg sárgarépa
0,20 kg főtt burgonya,
1 tk piros paprika
3 gerezd zúzott fokhagyma
0,08 kg Tv, vagy kaliforniai paprika
0,08 kg paradicsom
3 db babérlevél
só, frissen őrölt bors
Hogyan kell elkészíteni?
Kockára vágott burgonyát vízben só nélkül megfőzöm. Az apróra vágott vörös hagymát kevés zsiradékon megpirítom. Belepirítom a fokhagymát, és az apróra vágott paradicsomot, és paprikát.
Ezen a hagymán pirítom a kis kockára vágott sertés combot. Megsózom, kevés borssal megszórom. Amikor megpirult a hús, megszórom piros paprikával, elkeverem, és felöntöm kevés vízzel. A fűszerpaprika ebben az esetben, ha lehet, akkor füstölt paprika, ami így kiváltja a füstölt szalonna ízét Kevés lében félig puhára párolom. Ezután belefőzöm a kockára vágott sárgarépát, és a zöldbabot. Amikor megfőtt a leves besűrítem. A külön megfőtt burgonyát a tejföllel összeturmixolom, és azzal sűrítem be a levest. Amikor így sűrítek egy ételt, akkor az a cél, hogy kevesebb szénhidrát legyen benne, viszont nagyon fontos, hogy megjelenjen a burgonya íze, és krémes állaga. Ettől emelkedik az étel élvezeti értéke.