Hozzávalók:
0,8 kg sertés tarja
8 gerezd fokhagyma
0,1 l étolaj,
só frissen őrölt bors
0,2 kg tejföl
1 db kaliforniai paprika
1 db cukkíni
1 db lilahagyma
0,25 kg sárgarépa
só, frissen őrölt bors
Hogyan kell elkészíteni?
A tarját bekenem egy fokhagymás Páccal (zúzott fokhagyma olajban,+ őrölt bors). Megsózom. Elősütöm mindkét oldalát, és közepesen gyengébb tűznél készre sütöm. A sülő zsiradékba beledobok néhány gerezd fokhagymát és édesre sütöm. Kiveszem a serpenyőből, és az ott maradt zsiradékban megpirítok egy kevés fokhagymát mustárral. Felöntöm tejföllel, és megsózom. Összekeverem a mártást. Ezt kanalazom a tarjára. Egy másik serpenyőben megpirítom a zöldségeket. Vékonyra vágott sárgarépa, karikázott cukkíni, lila hagyma, kaliforniai paprika. Csak a végén sózom.