Hozzávalók:
0,60 kgcsirkemell filé
0,10 kg tökmagliszt
0,04 kg kukorica keményítő
4 db tojás fehérje
2 gerezd zúzott fokhagyma
0,5 L sütő olaj
só
chili pehely
4 dkg pirított tökmag
0,40 kg cukkíni
0,25 kg megfőtt csicseri borsó
0,05 Lnapraforgó olaj
1 db citrom héja
0,5 db citrom frissen csavart leve
0,06 kg lilahagyma
frissen őrölt bors, chili pehely, só
2 cs petrezselyem zöld
0,1 kg paradicsom kocka /Konzerv/
Hogyan kell elkészíteni?
A tökmaglisztet összekeverem kevés kukoricakeményítővel. Ízesítem sóval, kevés chili pehellyel, és zúzott fokhagymával. Hozzákeverem a félig felvert tojásfehérjéhez. A csirkemellet ujjnyi csíkokra vágom. Megsózom, belemártom a tökmaglisztes tésztába, és forró olajban megsütöm.
Cukkini ragu:
A cukkinit dobókocka nagyságúra vágom, és forró serpenyőben alaposan megpirítom. Hozzáadom a vékony szeletekre vágott lilahagymát, és a megfőtt csicseriborsót. Keverek bele kockázott paradicsomot, lehet akár konzerv is. Összepárolom. Végül ízesítem sóval, édesítővel, reszelt citrom héjjal, és a citrom levével. Frissen őrölt bors, és chili pehely is kerül rá. Apróra vágott petrezselyem pedig szép üde színt ad a köretnek. Tálalásnál megszórom pirított tökmaggal.