Hozzávalók:
1000 gr nagy szemű burgonya
200 gr darált hús
50 gr sárgarépa
50 gr zellergumó
50 gr fehérrépa
20 gr keményítő
1 db tojás
60 gr reszelt sajt
Só, frissen őrölt bors
150 gr tejföl
Hogyan kell elkészíteni?
Amegfőtt nagyobb szemű burgonyát hosszában félbevágom, és vágok neki egy kis talpat is, hogy ne billegjen. Kikaparom a közepét, és ezt is a töltelékbe teszem. Rákanalazom a tölteléket.
Töltelék: Napraforgó olajban egy kevés apróra vágott hagymát pirítok. Erre teszem rá a darált húst. Hozzákeverem a darált zeller gumót, sárgarépát, és fehér répát. Sóval, borssal ízesítem. Reszelt sajtot, tejfölt, és zöldhagyma szárat keverek hozzá. A tölteléket a krumplira adagolom, leöntöm sűrű tejföllel, megszórom reszelt sajttal és forró sütőben megsütöm.
Zöldséggel, sült jégsalátával vagy savanyúsággal tálalom.