Szezámmagos-uborkás pulled csirkesaláta
![](https://cdn.origo.hu/2024/02/zr2U7-ncBW2X4qyOyQJfsyyYjNptIM7qapIdxmqqE1s/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2YwZWZiZWI3ZjM5MTRjZDM5ZjNmNzY1OTc1ZmY5YmQw.webp)
Mi kell hozzá?
1/2 darab csirkemell
1 db kígyóuborka
só, bors
1 gerezd fokhagyma
kakukkfű
0,5 dl olívaolaj
1 ek. szójaszósz
1 ek. méz
1 ek. szezámolaj
1 tk. rizsecet
2 ek. víz
só, bors
olívaolaj
3 ek. pirított szezámmag
friss koriander
gyömbér
Hogyan kell elkészíteni?
1.A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben olívaolajat hevítünk. Amikor kellően forró, mehet bele a csirkemell. Fontos, hogy olyan serpenyőben pirítsuk a mellet, aminek a nyele is hőálló.
2.Miután egy szép kérget kapott, mellé dobunk egy egész fokhagymát és egy szál kakukkfüvet. Majd ezután mehet be az előmelegített 150 fokos sütőbe, 15 percre.
3.Ahogy kivettük a serpenyőből, lehűtjük. Megvárjuk, amíg szobahőmérsékletűre hűl, majd felkockázzuk.
4.Az uborkát hosszantin félbevágjuk, kikaparjuk a magját, majd vékony szeleteket vágunk belőle.
5.Az öntethez mindent egy aprító gépbe teszünk és addig keverjük, míg az öntet homogén állagú nem lesz. A szezámmagot száraz serpenyőben 2 perc alatt lepirítjuk.
6.Tálaláskor az uborkaszeleteket összekeverjük az öntettel, rátesszük a csirkét, megszórjuk szezámmaggal és tépkedünk rá friss koriandert.